2006-03-16

Satans bil...

Ok, nu har nästan allt börjat lösa sig. Jag har mitt boende, jag har skaffat en bil, jag har hittat en datasal i skolan som nästan alltid är tom och som man kan ställa in svenskt tangetbord på, skolan har börjat komma igång osv. Livet har nästan börjat hitta sitt tempo och allt det som en gång var nytt och spännande är nu bekant och användbart.

Nästa stora sak jag tar mig an är min tonsillektomi. På måndag den 20/3-06 så beger jag mig till Gilles Hopsital och betalar en människa för att skära bort delar från mig. Enligt läkaren ska det göra ganska ont i ca 10 dagar efteråt. Jag har inte riktigt hunnit tänka ut vad jag ska äta. Det måste ju vara någonsorts flytande/slemmigt som inte är för kryddigt. Förhoppningsvis får jag lite roliga tabletter av läkaren oxå. Men när jag har haft ont i 10 dagar så kommer jag inte ha några problem med mina halsmandlar igen, någonsin. Så något bra är det med det iaf.

Nu till bilen.. Jag och tre tyskar köpte en bil tillsammans för ungefär en vecka sen. Det enda synliga problemet var att en av fönsterhissarna inte funkade, men annars så gick den bra. Motorn lät helt ok, automatväxlarna funkade som dom skulle osv. Det var den bilen vi åkte i till kajakresan. Det var ca 4 timmars bilfärd till stället vi skulle till, och allt funkade utmärkt. På vägen hem så körde en av tyskarna. Han var väldigt sugen på att komma hem och ringa sin flickvän, så han körde i 120 hela vägen (100 är max man får köra på NZ), samt låg ca 2 meter bakom bilen framför hela tiden. Vår bil fick minst sagt arbeta ganska hårt för att lyda honom. När vi kom hem så funkade bilen utmärkt fortfarande. Det var först en timme senare då jag och en annan skulle åka iväg till en pizzeria för att köpa middag och vi märkte något. Det första som händer är att bilen går ganska ryckigt när man accelererar. Dessutom hörs det ett skumt litet ljud när den hackar till. En av tyskarna som kan lite om bilar började pilla lite och kom fram till att han trodde att det var en kedja i automatlådan som hade blivit uttänjd under åren och därför hoppade lite då och då. Vi har inte lämnat in den till någon mekaniker än, men det gör vi nog i början av nästa vecka. Vi har fått nummret till ett ställe som är specialiserade på just växellådor. Förhoppningsvis kommer det inte att kosta otroligt mycket. Om det gör det så får vi nog hoppas på att vi kanske kan åka med bilen ändå, tills den går sönder, eller försöka fixa det själva. Det skulle vara bra om vi kunde hitta något do-it-yourself garage som har alla verktyg och sånt. Som det är i dag så har vi bara en skruvmejsel och ett par fasta nycklar.

I helgen ska vi åka och kolla på en rugbymatch. Jag har ingen aning om vilka som spelar eller något, men det verkar kul. I dom 25$ jag har betalat ingår det transport, en öl och en ansiktsmålning. Det är internationella kontoret som har anordnat allt, så det är bara att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt så löser sig allt.

Skolan har börjat ta fart nu. Istället för att bara gå igenom helt meningslösa saker så har dom faktiskt sagt en del vettigt. Jag har även anmält mig som försöktsperson i ett par experiment i neurospsykologi. Föreläsaren bad alla intresserade att skicka ett mail med lite info om sig själv om man var intresserad. Han letade speciellt efter folk som inte hade engelska som modersmål. Experimenten är inte så farliga som dom kanske låter. Det hela går ut på att man ska mäta sitt EEG och göra en fMRI-skanning. Det är inte så att det ska ätas eller sprutas in radioaktiva markörer eller något. Jag ska bara ligga ner och ha en mätare på huvudet. Den enda risken med att göra det är att dom kanske hittar något som inte ska vara där. Men enligt mig så kan det väl inte vara dåligt att upptäcka något farligt lite tidigare. Jag har inte fått något svar än, så vi får väl se om jag får chansen att göra det. Som belöning får man en bild av sin hjärna :)

Jag har lagt upp lite bilder btw. Eftersom resedagboken är ganska seg av sig så har jag lagt upp dom på ett annat ställe. Det är ca 250 st jag har lagt upp igår. Adressen är

http://dachloo.webhop.org

Jag kommer försöka lägga upp alla mina bilder där, eftersom det är det enda vettiga sättet att lägga upp många bilder samtidigt.Tyvärr har jag bara 20 mb utrymme på den server jag använder för tillfället, så om någon vet om något ställe där man kan få 100 eller mer, gratis, så kan ni gärna säga till. Även fast bilderna är ganksa krympta och så, så tar dom en del plats. Hmm, det borde faktiskt gå att få ner dom ännu mer i storlek.. Hmm, leka när jag kommer hem..

Idag är det St Patricks Day för dom som inte visste det. Irländarna i min korridor ska nog dricka en del ikväll. Själv så får jag ser vad som händer. Jag har typ 3 inluppar att göra tills början av nästa vecka, och min helg är ganska fylld för tillfället, så kanske måste jag sitta lite med sånt ikväll. Jag slutar iofs redan vid 13, så jag kanske hinner med något ikväll ändå. Av någon anledning så har jag förlorat förmågan att dricka på senare tid. Iom att jag har käkat penicillin och haft problem med halsen så har jag tagit det ganska lugnt, men även de gånger jag har försökt att få i mig lite mer så har det bara inte gått. Jag glömmer bort att dricka och sitter mest och pratar hela tiden. Inte för att jag klagar, det är ju trevligt ändå, men ibland är det ju lite kul att förlora kontrollen lite ;)

På måndag ska jag få byta rum i min korridor. Det rummet jag har nu är ca ~10 kvm, så det är ju inte så jättestort.. Rummet jag ska flytta till är nästan 15 kvm, så då kan jag kanske till och med sträcka på mig i sängen utan att slå i en vägg eller så. Jag tror även att det finns en liten större 'garderob' i det rummet, så jag slipper ha mina tshirtar på golvet. Vi ska ha en matdag på söndag oxå. Alla ska hjälpa till och laga en stor trerättersmiddag. Erik, en holländare i korridoren, flyttar ut på måndag (hans rum jag ska ta), så det blir kul att göra det innan han sticker iväg.

Det var en Student Exchange Circuit här i förrgår. Det var en informationsdag för alla nya zeeländska studenter om utlandstudier. Nästan alla länder som skolan har utbyte med hade en liten monter och ett gäng brochyrer om sina respektive universitet. Jag och Lisa representerade Uppsala. Det fanns även ett par bilder från lund och kth där, med jag såg aldrig till deras representanter. Det var riktigt kul att knata runt ett par timmar och bra prata om hur bra Sverige är och varför folk ska åka till Uppsala. Tyvärr vet jag ju faktiskt inget om Uppsala.. Jag satt och funderade på när det där jippot skulle vara, och när jag läste ett gammalt mail från en på UU så såg jag att det var dagen där på, så jag hade kanske 1 timme på mig att förbereda. Det enda jag hade med mig var min laptop med lite bilder som jag har tagit i Uppsala. Jag vet inte hur många det var som nappade på Sverige, de flesta ville av någon anledning åka till Paris. Enligt hon på UU så har det inte vart någon nya zeeländsk student som har åkt till Uppsala på ca 4 år. Vem vet, det kanske är någon som åker i år?

Oj, nu är det bara en kvart kvar tills min nästa lektion börjar. Det är ganska skönt med en timmes håltimme ibland. Man får tid att göra alla dom där sakerna man aldrig gör annars, tex skriva lite här. Jag har haft små planer på att kanske skippa resedagboken totalt och bara göra en hemsida med allt jag skriver på. Det är 1000 gånger lätter och snabbare än detta webbaserade UI. När jag får tid kanske jag tar tag i det. Det kan ju vara kul att på ett lätt sätt kunna spara allt man har skrivit under sin vistelse. Om jag vill ladda ner allt jag har skrivit här så måste jag säkert gå in på varje inlägg ett och ett och ladda ner allt separat. Kanske kan jag göra det på måndag, när jag är på sjukhuset. Jag kommer antagligen att få stanna över natten och då kommer jag ju ha massor av tid. Eftersom jag inte kan prata antagligen så kan jag ju inte göra så mycket mer än att fippla med datorn.

Nä, nu ska jag börja min långa vandring mot andra sidan universitetet, där jag har min nästa lektion.

Inga kommentarer: